Zona Crivaia, aşezare

[column md=”6″]

Cabana

Cabana Claris apare ca o oază de linişte, fiind protejată parcă de pădurile impunătoare ce înconjoară locaţia. Datorită acestui cadru mirific, ne simţim obligaţi să subliniem frumuseţile zonei şi să vă oferim informaţii importante şi prezentate obiectiv.
cabana Claris
Aşezată la o altitudine de 650m în staţiunea Crivaia, la circa 500m de malul lacului Gozna, cunoscut de turişti ca lacul Văliug dupa numele satului de munte din apropiere, Cabana Claris vă oferă o posibilitate modernă de a vă petrece vacanţa într-o zonă pană nu demult destinată drumeţiilor montane şi amatorilor de călătorie cu cortul.

Claris este o cabană de trei stele, dar un sejur aici vă ofera mult mai mult. Ea este situata într-o zonă cu linişte deplină, pe o pantă însorită a văii Bârzavei, la o altitudine de cca 700m, într-o zonă înconjurată de sute de hectare de pădure.

Ca urmare, concentraţia de ozon din aer are o valoare record în ţara noastră şi chiar în Europa. Cabana este unul dintre popasurile favorite ale amatorilor de motociclism offroad. Circuitele EnduRomania au avut ca punct de plecare în primele ediţii locaţii din Munţii Semenic.[/column]

[column md=”6″]

Acces

Cu autoturismul, pe drum judeţean, prin Reşiţa din direcţia Timişoara sau prin Slatina Timiş – Gărâna dinspre Drobeta Tr. Severin.
harta
Daca veniţi prin Reşiţa, în centrul satului Văliug o luaţi la dreapta, în direcţia semnalizată cu indicatoare Trei Ape / Semenic. Apoi, la ieşirea din sat o luaţi la dreapta, către lac şi mergeţi pe drumul asfaltat care urmează linia lacului. Tineţi drumul tot inainte şi dupa coada lacului urcaţi încă câteva sute de metri pe versantul stâng al văii. Urmăriţi permanent indicatoarele Cabana Claris.

Distanţe utile: Reşiţa – Văliug: 25 km; Timişoara – Reşiţa – Văliug: 135 km; Lugoj – Reşiţa – Văliug: 70 km; Caransebeş – Reşiţa – Văliug: 75 km[/column]