Posibilitati de agrement

Cabana Claris are în preajmă felurite obiective, care se pot vizita pe jos sau cu bicicleta – se pot închiria biciclete de la cabană.

Pe toata perioada verii lacul Gozna (altitudine 600m, cca 900m distanţă de cabană) isi asteapta amatorii de inot, si pescuit. Sunt amenajate in acest scop pontoane pentru acces usor in apa, chiar si pentru copii. Se pot inchiria barci, hidrobiciclete, windsurf. Pentru amatorii de apa mai rece, va recomandam lacul Trei Ape, situat la o altitudine ce cca 900m. Se pot face drumetii la Vila Klaus, mergand in susul raului Barzava, si mai departe, la pastravaria din amonte.

O destinatie favorita a iubitorilor naturii este Pestera Comarnic. Aceasta este cea mai lunga pestera din Muntii Banatului, 4,4km. Este declarata monument al naturii pentru adevaratele minuni subpamantene. Salile sale, de dimensiuni uriase, sunt legate printr-o vasta retea de galerii, dispuse pe doua nivele.

Există posibilatea de a beneficia contra cost de ghid pentru trasee turistice sau vizitarea de peşteri. Trasee de mountainbike pe durata a una până la 5 zile, cu ghizi profesioniști, sunt oferite de MOUNTAINBIKE.ro

În drum spre Cabana Claris vă puteţi opri la Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa, cel mai mare astfel de muzeu în aer liber din Romania ( detalii ). De asemenea, în timpul verii se pot organiza drumeţii, pe jos sau cu bicicleta, către Muzeul în aer liber de sculpturi în lemn de la Gărâna sau către Semenic, la Lacul Vulturilor şi la Schitul Sf. Ilie.

În sezonul de iarnă, zona Văliug – Semenic – Gozna este o destinaţie binecunoscută amatorilor de schi, snowboard sau săniuş. Partiile de schi s-au dezvoltat continuu, acum existând acolo pârtii de diferite grade de dificultate, de lungimi între 500 şi 1200m, deservite de 3 schilifturi. Recent s-a deschis la Casa Baraj o nouă pârtie, de 850m lungime, deservită de telescaun, şi dotată cu instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă artificială.

In plus, există şi este practicabilă atunci când condiţiile o permit, ruta de schi Semenic – Valiug, care face legatura între cele două zone, în lungime totală de circa 7,5km, deservită de microbuze. Se pot achiziţiona abonamente pentru o zi sau 1/2zi pentru urcarea pe toate instalaţiile din zonă.