Obiective turistice din Caras-Severin

Peștera cu Oase de lângă Anina, unde în anul 2002 au fost descoperite cele mai vechi rămășițe ale omului modern din Europa, numit Ion din Anina(en), cu o vechime de circa 40.000 ani. In zonă, se află o serie de obiective turistice ce merită atenție.

Peștera Buhui, cu cel mai lung curs subteran din România, și Lacul Buhui, primul lac artificial din România; Cheile Minișului cu Cascada și Izbucul Bigăr (arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, inclusă în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița)

Cascada Bigăr – (arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, inclusa in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita).

Calea ferată Oravița – Anina – prima cale ferată montană de pe cuprinsul României, dată în funcțiune în 1863, numită și Semmeringul Bănățean şi care se află încă în funcţiune;

Morile de apă din Rudăria cel mai mare complex de mori de apă din sudul Europei: Parcul Mulinologic Rudăria, recent restaurat sub patronajul Muzeului “Astra” din Sibiu.

Biserica Romano – Catolică din Slatina Timiş, zidită în anul 1739, ca şi capelă imperială de către împărăteasa Elisabeta a Austriei, a fost refăcută după 1770 prin grija împărătesei Maria Theresia, fiind centrul spiritual al unei vechi, frumoase şi numeroase comunităţi romano-catolice de limbă română.

Schitul cu hramul “Sf. Ilie” de pe Muntele Semenic, lucrat in stilul bisericilor maramuresene, cu un turn ascutit inalt de 20 m, cu cerdac si cu prispe laterale, construit in anul 1939.

Pârtiile de schi de pe Semenic – 6 pârtii însumând cca 15 km şi pe Mt. Mic – 4 pârtii însumând 9km.